Menu

Menu

ForsideComevisitFURKalenderByerNordenskovNæsbjergRoustRousthøjeØseOm UdviklingsrådetProjekterUdviklingskatalogKontaktAnsøgningsskemaDagsorden og ReferaterBudgetGeneralforsamlingVedtægterLinks
Helle Vest
Foto:

Friluftsgudstjeneste i Tambours have

Gudstjeneste under åben himmel

Traditionen tro er der igen i år friluftsgudstjeneste i Tambours Have. Det sker på søndag, den 28. august. Gudstjeneste begynder klokken 14.
Gudstjeneste arrangeres af sognene øst for Varde, og det er blevet en tradition, oplyser sognepræst Charlotte Locht, der er præst i Grimstrup og Rousthøje.

– Præster, frivillige, menighedsråd og kirkebetjeninger yder alle en indsats sammen med personalet i Tambours Have, så gudstjenestedeltagerne har mulighed for at fejre gudstjeneste i smukke og anderledes rammer under åben himmel, siger Charlotte Locht.

Fire præster
Ved gudstjenesten medvirker fire præster, som hver har sin opgave. Michael Bergerud, Fåborg og Årre, indleder gudstjenesten med hilsen og tekstlæsning. Charlotte Locht, Rousthøje og Grimstrup, har tekstlæsning og trosbekendelse. Marianne Lesner, Øse og Næsbjerg, prædiker over søndagens tekst, og Finn Pedersen, Thorstrup og Horne, står for indledningen til nadveren, som alle præster med hver deres medhjælper uddeler, og vil slutte med bøn og velsignelse.

– Personalet i Tambours Have sørger for alterbord og blomsterdekorationer. Kirkebetjeningen har de samme opgaver som til søndagens almindelige gudstjeneste i sognekirken. Menighedsråd og frivillige sørger for alt det praktiske, lige fra kirkeklokke til lydanlæg og klaver, forklarer Charlotte Locht.

Gratis
Der opkræves normalt entré ved besøg i haven, men på dagen kommer besøgende til gudstjenesten gratis ind i Tambours Have mellem klokken 13 og 15. Man er meget velkommen til at medbringe sin egen stol til gudstjenesten.

– Alle er velkomne. Efter gudstjenesten vil personalet i haven sørge for, at der kan købes kaffe, kage og is. Vi håber på godt vejr og en fantastisk gudstjeneste i anderledes rammer under åben himmel, siger Charlotte Locht.

lørdag 27 aug 2016 - Bjarne Tarp
Vist: 2043 gange